Barselona

Cijena: Na upit

Barcelona je stvorena za one koji uživaju u lijepom! Lijepoj arhitekturi, lijepoj hrani, lijepim ljudima, trenucima i svemu onome što život čini posebnim. Definitivno grad u kojem duboko udišete život, a energija naelektrizirana katalonskim temperamentom od prvog trenutka uvlači se u sve pore tijela, nosi vas kroz lude predjele grada, priređuje nezaboravne trenutke i ne pušta dugo nakon povratka kući. Spisak znamenitosti u Barceloni koje su zaista vrijedne posjete je dug. Imali su Gaudija koji je dao ovom gradu poseban štih i sigurna sam da bi ovoj metropoli nešto nedostajalo da se taj veliki umjetnik rodio negdje drugo. Ali nije to samo Gaudi ispred čijih djela zastaje dah, nego je takvih zgrada manje poznatih arhitekata na svakom koraku. Ako volite lijepo onda divljene u Barceloni ne prestaje. Vrijedi odvojiti vrijeme za Park Guell koji je besplatan ali se spremite na guranje sa mnogobrojnim turistima koji su došli po idealnu fotografiju iz ovog parka, za remek djelo Sagrada Familia, u koju ako želite ući morate se spremiti na višesatno čekanje, ali i dvije predivne kuće koje možete kroz šetnju posjetiti, a to su Casa Batllo i Casa Pedrera. Tu i nisu toliki redovi ali su ulazi u kuću negdje oko 20 eura po osobi.

U srcu Ghotica, predivni dio grada koji je u svakom trenutku dana veoma živ i u kojem imate mnogobrojne barove i restorančiće. Tu se nalazi i trg La Reial idealan za jutarnju kavicu i promatranje grada kako se budi ali i za večernje piće ako ste raspoloženi za laganiju i opušteniju varijantu. Prijazan i neobično uređen kafić na tom trgu je Ocana ali ih ima još mnogo.

Imajte na umu da se Barcelona veoma kasno budi i da negdje do 11 h u jutro možete sresti samo zbunjene turiste koji još nisu upali u ritam grada kasnih noćnih izlazaka i kasnog buđenja.

Magnet za turiste je i čuvena fontana koja od četvrtka do nedjelje od 21 h uz muziku oduševljava posjetioce iz svih dijelova svijeta igrajući se sa svjetlom i oblicima. Prijedlog je da to veče spojite obilazak Plaza Espana i šetnju do nacionalne palače iznad fontane s čije terase se pruža zaista predivan pogled na grad. Lijepo je pogledati i nekoliko minuta ples fontane ali ne očekujte prevelik spektakl.

Ako volite poglede sa visine i želite vidjeti Barcelonu kao na dlanu onda definitvno nemojte zaobići Montjuïc. Dvorac na brdu iznad Barcelone do kojeg možete stići autobusom koji vozi sa Plaza Espana ili tramvajem koji vozi iz El Ravala ili čak i žičarom.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *